Styckning och korvkurs

Välkommen att anmäla dig till vår nybörjarkurs! Du behöver inga som helst förkunskaper, bara vara intresserad och vilja lära. Kursen passar tex matintresserade, jägare eller djurägare som vill lära sig att ta hand om ett djur hemma.

Vi kommer att snudda vid många ämnen men inte fördjupa oss i teorin så mycket. Men dessa punkter kommer vi att beröra under kursen

  • Slakthygien
  • Hängning och temperaturer
  • Styckning
  • Fettsortering
  • Saltning
  • Rökning
  • Färskkorv
  • Emulsionskorv

Tonvikten ligger på det praktiska. Du kommer innan kursstart få en PDF fil med ett kurskompendie som du bör läsa igenom innan kursen.

Kursen genomförs på en heldag, oftast lördagar. Det blir max 4 deltagare per kurs. Du kommer att få jobba tillsammans med en annan kursdeltagare. Dessa tider är ungefärliga, vi kommer att köra på tills vi blir klara.

  • 07:00 – 07:30 Kursstart – vi tar en kopp kaffe och går igenom slakthygien och hängning.
  • 08:00 Emulsionskorv, vi gör en grillkorv som vi knyter på två olika sätt.
  • 09:00 Frukostrast
  • 09:30 Styckning av gris
  • 11:30 Färskkorv – vi gör grynkorv
  • 12:30 Lunch – potatismos och korv
  • 13:00 Värmebehandling av emulsionskorv
  • 14:00 Packning och uppdelning av kött och korv.
  • 15:00 Kursavslutning

När du åker hem har du med dig en 1/4 dels gris, ca 13-15 kg, samt ca 5 kg korv. Detta ingår naturligtvis i kursavgiften. En massa ny kunskap och förhoppningsvis nya vänner.

Kursen kostar 2990 kr per deltagare då ingår allt ovan. Betalning sker under kursdagen med Swish eller kort.

Låter det intressant?! Fyll i anmälningsformuläret nedan. Önska gärna något av datumen nedan så får vi se om det blir fullt och möjligt den veckan. Jag tar kontakt per SMS när jag fått din anmälan.

ÅRETS KURSER ÄR NU FULLBOKADE!

Dessa datum går att börja boka till 2025

  • 18 Januari
  • 25 Januari
  • 1 Februari
  • 8 Februari
  • 15 Februari
  • 22 Februari