Styckning och korvkurs

Välkommen att anmäla dig till vår nybörjarkurs! Du behöver inga som helst förkunskaper, bara vara intresserad och vilja lära. Kursen passar tex matintresserade, jägare eller djurägare som vill lära sig att ta hand om ett djur hemma.

Vi kommer att snudda vid många ämnen men inte fördjupa oss i teorin så mycket. Men dessa punkter kommer vi att beröra under kursen

  • Slakthygien
  • Hängning och temperaturer
  • Styckning
  • Fettsortering
  • Saltning
  • Rökning
  • Färskkorv
  • Emulsionskorv

Tonvikten ligger på det praktiska. Du kommer innan kursstart få en PDF fil med ett kurskompendie som du bör läsa igenom innan kursen.

Kursen genomförs på en heldag, oftast lördagar. Det blir max 4 deltagare per kurs. Du kommer att få jobba tillsammans med en annan kursdeltagare. Dessa tider är ungefärliga, vi kommer att köra på tills vi blir klara.

  • 07:00 – 07:30 Kursstart – vi tar en kopp kaffe och går igenom slakthygien och hängning.
  • 08:00 Emulsionskorv, vi gör en grillkorv som vi knyter på två olika sätt.
  • 09:00 Frukostrast
  • 09:30 Styckning av gris
  • 11:30 Färskkorv – vi gör grynkorv
  • 12:30 Lunch – potatismos och korv
  • 13:00 Värmebehandling av emulsionskorv
  • 14:00 Packning och uppdelning av kött och korv.
  • 15:00 Kursavslutning

När du åker hem har du med dig en 1/4 dels gris, ca 13-15 kg, samt ca 5 kg korv. Detta ingår naturligtvis i kursavgiften. En massa ny kunskap och förhoppningsvis nya vänner. Du kommer att få 10% rabatt på inköp på Lundgrens Skafferi samt att du blir tillagd i en facebookgrupp där enbart kursdeltagare ingår. Där går det fint att ställa frågor mm.

Kursen kostar 2990 kr då ingår allt ovan. Betalning sker under kursdagen med Swish eller kort.

Låter det intressant?! Fyll i anmälningsformuläret nedan. Vi bekräftar via SMS att anmälan har kommit in och när nästa kurs är planerad!

Nu kör jag inte mer kurser förrns till hösten igen. Men anmäl dig gärna redan nu så tar jag kontakt när det börjar närma sig kursstart.