Innehåll Böklyckelådan

12 stycken fina kotletter förpackade 2 st per förpackning. Vikt ca 700- 450 g per förpackning. Vi försöker lämna ca en centimeter fettkappa på dem. Fantastiska att grilla eller steka.

4 Karreskivor förpackade 2 st per förpackning. Vikt ca 600g per förpackning. Perfekta att grilla eller steka.

Karre i bit, med ben. Underbar att ugnssteka. Lika lätt att bena ur den. Följ bara benen med kniven så har du benfri karre. Vikt ca 1,7 kg.

Fläskfile, finaste möraste biten på grisen. Finns otroligt många användningsområden. Stekas hel, skivas, grillas. Väger ca 550g.

Fläskhare, eller fläskytterfile, som vissa säger. Men det är egentligen urbenad kotlettrad. Vi lämnar alltid fettkappan på. Vill man kan man naturligtvis ta bort den innan tillagning. Men kotlettraden är en fettsnål detalj så den behöver sin kappa för att inte bli torr och tråkig. Denna går jättefint att ugnsteka. Skär gärna 2 cm snitt fast inte igenom, lägg i lök, ost eller något annat trevligt. Eller så skivar du upp den till benfria kotletter. Vikt ca 1,5 kg.

Skivor av innanlår. Innanlåret är en av de finaste bitarna av skinkan. Fyra fina skivor fördelade på två paket. Ca 600g per paket. Perfekta att både steka och grilla.

Rostbiffen är en av de mindre skinkstekarna. Väger runt ett kilo. Krydda den och ugnstek den gärna. Går jättebra på grillen också men på lite lägre temperatur.

Tjocka revben, bräckta, dvs de är sågade på två ställen. Väger ca 1200g. Enligt oss den bästa biten på hela grisen. Ett tips är att lägga in förpackningen som den är i ugnen på 100 grader. Låt den gärna ligga ca 3-4 timmar. Sen kan du ta ur den och krydda på den och lägga på grillen eller höja temperaturen i ugnen så det blir fin yta.

Skivat stekfläsk, 3 paket med 500g i varje. Vi använder alltid främre biten av fläsksidan till att skiva. Det blir de bästa skivorna enligt oss.

Tre kilo köttfärs, fördelat på tre paket. Ett tips innan du fryser in dem är att klämma åt dem på mitten så kan du lätt ta upp bara 500 gram. Vår färs är finmald. Inte riktigt så fet som vanlig butiksfärs. Går jättebra att ha till fredagstacon eller rulla köttbullar på.