Bokningsbara slaktveckor
Höst säsong 2023
- v36 Fullt
- v37 Fullt
- v38 Fullt
- v39 Fullt
- v40 1 platser
- v41 Fullt
- v42 Fullt
- v43 1 platser
- v44 5 platser
- v45 5 platser
- v46 Fullt
- v47 3 platser
- v48 3 platser
- v49 5 platser
- v50 Fullt
Priserna gäller för grisar upp till 100 kg slaktvikt. Därefter kan det bli tillägg.
Slakt | Styckning | Totalt | |
Pris per gris 2023 Höstsäsong | 950 | 900 | 1850 kr |
Priserna är per gris och ex. moms. och baseras på normalstyckning. Betalning sker på plats när hämtning av kött görs vid första tillfället. Blir det fler gånger går det naturligtvis bra med faktura betalning.
Tryck här för att ladda ned djurägarförsäkran!
Praktiska saker när du levererar grisar till slakt!
1. Anmäl dina djur!
2. Se till att djuren är märkta (ett märke i örat)
3. Se till att djuren inte är under någon karenstid på något preparat.
4. Fyll i djurägarförsäkran, finns att ladda ned här, och ta med när du levererar djuren.
5. Välj styckningsschema, går bra med olika till olika grisar, bara grisarna är individmärkta!
5. Djuren måste vara fullt friska och rena och i god kondition. Kontrollera gärna hullet på grisen. En överfet gris kan det bli tillägg på styckningspriset om det är mycket att putsa bort. Låt hellre grisen få banta några veckor. Om du levererar okastrerade galtar kan du komma när de hänger så skär vi ett stekprov som du kan ta med hem och därefter avgöra vad du vill göra med grisen.
6. Lasta djuren lugnt och försiktigt på onsdag eftermiddag, locka in grisen i transporten med mat. Det är omöjligt att fösa på en gris. Ta gärna med en ordentlig hink med mat som vi ger vid ankomst samt lite till frukost. Allt för att köttkvaliteen skall blir så bra som möjligt. Det går nämligen åt energi i musklerna även efter slakt. Därför är det jätteviktigt att grisen äter ordentligt.
7. Vid ankomst lastar vi av grisarna tillsammans och kontrollerar att alla papper är i ordning.
8. På tisdag runt 15:00 är grisarna normalt färdigstyckade och färdiga för dig att hämta.