Stycknings scheman

Fyll i det nummer för det styckningsalternativ du önskar i djurägarförsäkran i rutan för återtag kött. Önskas tex en normalstyckning med alternativ 2 och 3 så fyller du i så här
1.2.3 (första siffran är normalstyckning, efterföljande är alternativ)

1 – Normalstyckning upp till 100 kg slaktvikt

Tjocka revben, bräckta
Bogstek, nätat
Picnicbog
Vinkellägg (fläsklägg)
Fläsksida (vid vacuumpack delas i 3 bitar)
Kotletter 10 st (vid vacuumpack packas 2 st/pkt)
Hare (urbenad kotlettrad med fettkappa)
Karreskivor 4 skivor
Karre bit, med ben.
File
Skinkstekar, rostbiff, rulle, ytterlår, innanlår och fransyska
Baklägg males
Köttfärs (vid vacuumpack 1 kilos förpackning)
Ej vaccumpackat levereras i kartong med insatspåse. vissa delar märks, Köttvikt på låda
Vaccumpackat leveraras i kartong. vissa delar märks, köttvikt på låda.

1.1 Alternativ – Skinkor

Nätade skinkor istället för skinkstekar (vid vacuumpack går det även att få skinkorna rimmade) Kostnad för rimmning tillkommer.

1.2 Alternativ – Kotletter

Kotlettrad skivas helt istället för en fläskhare.

1.3 Alternativ – Karre

Karre enbart delad, alltså ej skivor.

1.5 Alternativ – Vacuumpack

Alla bitar vacuumpackas, 350 kr/halva

1.6 Alternativ – Märkning och vägning

Kan bara kombineras med vaccumpackning. Alla bitar märks för fryst konsument försäljning, datum, djurid, vikt bla annat.
150 kr/halva

2 Grovstyckning 3 del

Halva delas i tre parter, filen tas dock ur innan partning sker.
Delar packas sedan i plastfolie, märks med DjurID
250 kr/halva

3 . Halvpart

Halva packas in i plastfolie. Märks med DjurID
100 kr/halva