Vi på REKO

Hej och välkommen till något nytt! Vi på REKO ska bli en nyhetskanal för dig som är intresserad av lokal mat producerad på skyssta villkor.

Här kommer att presenteras när olika RekoRingar har utlämningar, producent-presentationer, Matlagerskan kommer med matlagnings tips. Författaren Jan-Erik Ullström kommer att… ja vad den stöllen hittar på det vet vi inte riktig än, men det får ni se när det drar igång!

Vad är grejen med lokal mat då, det finns ju fullt med mat på ICA/COOP mm? Genom att handla på en Rekoring av småproducenter får du tillgång till ett helt nytt utbud av mat. Grönsakerna är oftast skördade samma dag du får dem i handen av odlaren själv. Köttet du köper kommer inte ifrån någon anonym djurfabrik utan det är oftast uppfödaren själv som räcker över kassen till dig. Du får en relation till maten du äter. Relationsmat helt enkelt.

Samtidigt bidrar du till en lokal hållbar ekonomi, jobben på landsbygden kan bli kvar och tom öka. De små jordbruken kan leva vidare som idag slås ut av stordrift. Den viktiga kunskapen om att producera livsmedel bibehålls på ett bredare plan än enbart hos de stora aktörerna. Börjar man grotta ned sig i allt man behöver veta och förstå bara för att få hela kedjan till en vanlig enkel brödlimpa så är det otroligt mycket.

Helt enkelt, det här är sidan att följa om man gillar lokal mat!

Men när drar det igång då? Såfort denna sida har 1000 följare! Då startar det! Så tryck på följ och bjud in dina vänner att följa denna sida så att det blir fart på’t!

Arbetet sker fortlöpande att bjuda in fler RekoRingar och producenter att medverka här. Tyvärr är inget gratis här i världen, arbetet med den här sidan kommer att finansieras av producenter och andra sponsorer. Så vill du synas här? Ta en kontakt så har vi olika paketlösningar.