Nötkött

Våra kalvar från Vänekorna går antingen till fortsatt avel eller så slaktas de på Ekebackens slakteri i Lerdala. Där hängmöras köttet i 14 dagar innan de styckas och kommer tillbaks till oss. Här märker vi köttet och fryser det. Köttet köper du enklast i vår webshop!

Styckningsdetaljer som finns!

Nötfärs, 1 kg, lätt delbar på hälften

Bogstek, 0,9 -. 1,2 kg

Bogspets, 0,9 – 1 kg

File, 1,3 – 1,5 kg

Nötrulle, 0,6 – 0,7 kg

Fransyska, 0,9 – 1,2 kg

Ryggbiff, 0,8 – 1 kg

Entrecote, 0,7 – 0,9 kg

Bringa, 0,8 – 0,9 kg

Innanlår, 0,9 – 1,2 kg

Rostbiff, 0,8 – 1 kg

Ytterlår, 0,9 – 1,2 kg

Högrev, 1 – 1,2 kg