Legoslakt

Slakt av gris görs mellan oktober till och med Maj månad. Som mest kan jag ta emot fem grisar per omgång. Jag flår alla grisar, så att du får ingen svåle på fläsket!

Du bokar genom att e-posta eller ringa mig på 0704-802802

Slaktveckor


10 Bokat
11 Bokat
12 Bokat
13
14
15
16 Stängt
17
18
19
20 Bokat
21 Bokat
22 Bokat

Priser, priset för slakt och styckning varierar på hur många du levererar per gång. Priserna gäller för grisar upp till 100 kg slaktvikt. Därefter kan det bli tillägg.

AntalSlaktStyckning
Totalt
2110010502150 kr
3
9509001850 kr
48708001670 kr
58308001630 kr

Priserna är per gris och ex. moms. och baseras på normalstyckning. Betalning sker på plats när hämtning av kött görs vid första tillfället. Blir det fler gånger går det naturligtvis bra med faktura betalning.

Tryck här för att ladda ned djurägarförsäkran!

Välj styckningsschema här!

Slakteriets PPN är SE264576

Praktiska saker när du levererar grisar till slakt!
1. Anmäl dina djur!
2. Se till att djuren är märkta (ett märke i örat)
3. Se till att djuren inte är under någon karenstid på något preparat.
4. Fyll i djurägarförsäkran, finns att ladda ned här, och ta med när du levererar djuren.
5. Välj styckningsschema, går bra med olika till olika grisar, bara grisarna är individmärkta!
5. Djuren måste vara fullt friska och rena och i god kondition. Kontrollera gärna hullet på grisen. En överfet gris kan det bli tillägg på styckningspriset om det är mycket att putsa bort. Låt hellre grisen få banta några veckor. Om du levererar okastrerade galtar kan du komma när de hänger så skär vi ett stekprov som du kan ta med hem och därefter avgöra vad du vill göra med grisen.
6. Lasta djuren lugnt och försiktigt på måndag eftermiddag, locka in grisen i transporten med mat. Det är omöjligt att fösa på en gris. Ta gärna med en ordentlig hink med mat som vi ger vid ankomst samt lite till frukost. Allt för att köttkvaliteen skall blir så bra som möjligt. Det går nämligen åt energi i musklerna även efter slakt. Därför är det jätteviktigt att grisen äter ordentligt.
7. Vid ankomst lastar vi av grisarna tillsammans och kontrollerar att alla papper är i ordning.
8. På lördagen är grisarna normalt färdigstyckade och färdiga för dig att hämta.