Gris

065

Linderödssvin är rasen på våra grisar. Det är den äldsta av svinraserna i Sverige. Kända för att vara hållbara grisar som väl tål att gå utomhus på vintern.

Suggan Sara, ännu har vi bara en sugga, om försäljningen av griskött faller väl ut så finns det plats i vårt grishus för ännu en sugga. Vi försöker att ta två kullar per år på henne. Hittils har det gått bra.

Galten Sixten, snällare och lugnare galt än denna går knappast att hitta.

010

Avelsdjuren går tillsammans i en permanent hage, de får i huvudsak foder från Svenska foder. Men även ges kokt potatis, rester från grönsaksodlingen.

013

Slaktgrisarna är de som står för brytningen av ny odlingsmark. Med hjälp av ett hägn av både trä och elstaket hålls de på rätt sida stängslet. Bor gör de i en halmad hydda i hagen året om. Förutom betet får våra slaktsvin ett färdigfoder från Svenska foder. Naturligtvis även dessa kokt potatis och rester från grönsaksodlingen när det är säsong.

020

När det är dags för slakt kör vi dem till Lilla Spännefalla gårdsslakteri utanför Tibro. Där slaktas och styckas de och leveraras till kunder som beställer dem hos oss. Fyll gärna i intresseanmälan här på hemsidan för att ställa dig i kö! Vi brukar slakta en gång runt Jul och en gång runt midsommar. Julegris och Grillgris.

I framtiden när vi har fått iordning vårt egna kylrum samt frysar är tanken att vi ska kunna sälja både färskt och fryst griskött i butiken. Men där är vi inte ännu tyvärr.

Här kan du beställa våra köttlådor våra grisar!

Kommentera