Prislista 2015-v52

 

vätta

Nu var det längesedan det blev något skrivet här, kan inte skylla på något annat än tidsbrist. Byggfirman har upptagit massvis med tid denna höst samt att jag har hållit på med diverse projekt härhemma som tagit en del tid, en maskinhall samt byggt om vårt fårahus till att även husera våra Vänekor. Men nu känns det som att läget är under kontroll igen.

Att mjölka kossor trodde  jag var ganska lurigt, men tack vare en fantastisk snäll kossa vid namn Vätta går det som en dans. Ca 4-5 liter får vi varje morgon nu. Ingen av oss i familjen är van vid opastöriserad mjölk förut men ingen magsjuka har det blivit som man hört att det kan bli i början innan magen vant sig. Fil, yougurt och färskost är vad vi har lyckats göra hittils. Nästa projekt är att göra smör och senare även ett försök med hårdost.

Vår fårflock har även fått en tillökning den i form av tre djur av köttdjursrasen Oxforddown. Tanken är att på sikt fasa ut våra blandrasfår till att enbart ha Oxforddown får.

Potatis, Asterix och Amour finns det ganska gott om än att köpa i butiken. Asterixen är en fast potatis, Amouren är en något mjöligare sort, inte riktigt så mjölig som King Edward men åt det hållet. Gul lök fick vi ganska gott om i höstas så det finns faktiskt ännu att köpa. Potatis i 5 och 25 kg förpackningar och lök i 1 kg påsar.

Honung och ägg finns ju som vanligt. Bli inte avskräckta av att det är kristaller på ytan på honungen, det är bara ett tecken på att det är låg vattenhalt i honungen vilket man eftersträvar för hållbarhetens skull. Ännu finns några pallar med torr ved att köpa. För priser se i prislistan.

Gott nytt år på er och hoppas 2016 blir ett bättre odlingsår än 2015!

Prislista för v52 och framåt Prislista 15-v52

 

 

Kommentera

Post Navigation