Frötider!

007

Nu är äntligen fröordern lagd hos Runobergs fröer! Så här års är ju alltid ambitionerna otroligt höga, som varje år. Vi kommer att odla ungefär samma grönsaker som förra året men vi har återupptagit några sorter. Bland annat Blue Hubbard som är en vintersquash som blir fantastiskt god ugnsbakad. Ärtor har vi heller inte odlat på många år, detta skall återupptas i år med försök med två olika sorter. Broccoli skall göras ett lite mera helhjärtat försök i år, likaså vitkål. En dubblering av mängden morot, rödbeta och gul och röd lök kommer vi att göra då dessa tog slut alldeles för fort förra året.

I växthuset får två av de sorters tomater vi hade förra året komma tillbaka. Fyra nya sorter skall testas där, varav en körsbärstomat.

Kryddörter kommer vi att pröva lite mera detta år, Basilika, koriander, persilja och dill kommer att finnas.

Vi kommer att presentera varje grönsak närmare under odlings sidan längre fram, så håll utkik där!

/Daniel

 

Kommentera